Fiska i Norrland - Fiska i Mjällån- Fiska i Ångermanland

Kom och fiska i Norrland, Fiska i Mjällån, Fiska i Ångermanland!

 

 

I Norrland i vackra sköna Ångermanland ligger Viksjö, Viksjö ligger i Härnösands kommuns västra del.

 

 

Genom Viksjö rinner Mjällån här har vi fint fiske med Havsöring, Öring och Harr. Kom och Fiska i Norrland!

Här i Norrland i Viksjö där Mjällådalen finns rinner Mjällån som har mycket vacker natur, här finns det även sällsynta växter och svampar.

 

 

Mjällån fiskevårdsområde är inte bara Mjällån, vi har även flera tjärnar och sjöar.

I tjärnarna finns det framförallt öring men även Abborre,

Sjöarna har Gädda och Abborre. Mjällån användes förr i tiden att flotta timmer i, en mycket viktig livsnäring för dom som bodde runt omkring Viksjö och Norrland i allmänhet.

 

 

Det fiskades nog mer i Mjällån förr i tiden, jag har hört historier om grupper på 5-10 personer sitta och meta tillsammans. För många av er låter kanske 5-10 som fiskar väldigt lite, men här i Mjällån är det mest några få lokala fiskare som fiskar. Det här vill jag ändra på, alla som är rädd om naturen runt Viksjö är varmt välkommen att fiska och vandra i skog och mark runt Viksjö.

 

 

Givetvis kommer det fiskare från andra ställen än Viksjö, men dom är inte många och vi har plats för många fler fiskare i Mjällån och deras tjärnar och Sjöar. Mjällån är ett oreglerat vatten vilket gör att vi är beroende av bra med regn för att vi ska få bra fiske i Mjällån, jag har fiskat på några ställen där man har ett kraftverk bara några hundra meter uppströms.

 

 

Givetvis är det roligt att få fisk även där, men själva tanken att fisken inte kommer längre än till kraftverket tycker jag känns tråkigt. Vi har Harr i Mjällån,som vi inte riktigt vet hur stor dom blir, det är bara några få som går med flugspö på hösten i Mjällån.

 

 

Vi vill att alla ska rapportera fisken dom får i Mjällån, men många gör inte detta vilket vi tycker är synd.

 

 

Vi har detaljerade fångstrapporter som går tillbaka ända till 1995, vill du rapportera fisk maila borje.nyberg@viksjo.net

 

 

 

 

Bo billigt i Viksjö under din natur och fiske vistelse i Viksjö,

 

 

Var god kontakta Ninna Lundberg för boking på 073-048 43 28 eller E-post ninna.sandstrom@live.se

Stuga A och B kostar 450kr dygnet.

Stuga C kostar 700kr på grund av att den är nyrenoverad.

 

 

 

 

 

 

Att bygga upp en sån här sida kostar tid, tyvärr är det också en stor kostnad för mig att ranka högt upp i Google.Om du har lust så ge en donation till mig för att fortsätta bygga på sidan även om det så bara är 1kr. Jag tackar dej som gör det på förhand.Tack Andreas.

Här i Norrland i Viksjö bor jag Andreas Visén, ägaren av denna hemsida. Obs detta är inte den officiela hemsidan, vill du gå dit klicka på länken högst upp till höger.

 

Ägare till denna sida Andreas Visén

Mail : Mjallan@live.se

Telefon +46725851021